Contactgegevens

Telefoon

+31 (0) 346 581 671

Email

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Locatienet BV
Energieweg 1
3542 DZ Utrecht

Kantoor Amsterdam

Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
gebouw 003 C
1018 JA Amsterdam

Bekijk de plattegrond

 

U maakt vaker gebruik van de Locatienet Diensten dan u denkt. Locatienet levert namelijk via haar webservices eenvoudige tot geavanceerde geocodeer, mapping, routing en traffic functionaliteit aan contentsites in Nederland en vele andere europese landen. Voorbeelden zijn tiscali.nl en zibb.nl. Deze bedrijven integreren de functionaliteiten die Locatienet op haar eigen websites aanbiedt (europese routeplanner, kaartservice, actuele weer- en verkeersinformatie) in hun eigen sites.

De Locatienet webservices zijn inzetbaar binnen elke website of online applicatie.

 

Webservices Maatwerk Mogelijkheden

De webservices van Locatienet zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

- Routenet geocoder: locatie bepaling van en naar adressen;
- Routenet routeplanner: routeplannen van en naar elk adres in Europa;
- Routenet kaartservice: interactieve kaarten bij elk adres in Europa;
- Actuele verkeersinformatie: 24 uur per dag, 7 dagen per week actuele verkeersinformatie van Nederland, Duitsland en Belgie, overzichtelijk gepresenteerd op de kaarten van stedelijke gebieden zoals de Randstad, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht ;
- Actuele snelheidscontroles: 24 uur per dag, 7 dagen per week actuele informatie over de vaste, aangekondigde (KLPD en Rijkswacht) en onaangekondigde snelheidscontroles op snelwegen en provinciale wegen in Nederland en Vlaanderen.

 

Outsourcing of In-house

Er zijn twee manieren om de Webservices binnen uw web- of mobiele omgeving te integreren, outsourcing of In-house:

Outsourcing: Locatienet voert voor u de implementatie uit en bouwt op basis van HTML of XML uw maatwerkapplicatie. U betaalt hiervoor naast de kosten per transactie ook eenmalig implementatiekosten. Deze implementatiekosten worden vooraf geoffreerd nadat wij u wensen hebben geïnventariseerd. Ieder volgend contractjaar betaalt u 15% van deze implementatiekosten als onderhoudskosten.

In-house: U kunt ook zelf, op basis van onze XML-webservices, uw eigen applicatie maken waardoor de implementatiekosten komen te vervallen en u enkel betaalt voor deze XML-feeds en het aantal raadplegingen.

ASP Services

Locatienet is door haar ruime ervaring met maatwerkopdrachten in staat de webservices ook integraal of gedeeltelijk in uw webomgeving of mobiele diensten te integreren. Dit kan geheel conform de huisstijl, sfeer en wensen van uw organisatie. Voor de bezoekers van uw website oogt het als een integraal onderdeel van uw website. Hierbij werkt Locatienet altijd volgens het ASP-model. Dit houdt in dat alle data en software draaien binnen het serverpark van Locatienet. Dit heeft voor u als voordeel dat u geen investeringen hoeft te doen in hardware, onderhoud en software-updates. Daarnaast wordt het dataverkeer door Locatienet afgehandeld met hoge performance en uptime.

 

Voor meer informatie of een offerte, kunt u contact opnemen met Locatienet BV.